• Shudokan ry | Karate 040 835 9881

Tietoa harjoittelijalle ja huoltajalle

Kids (6-8v.)

Kids-toiminnan tarkoituksena on luoda edellytykset monipuoliselle liikunnalle ennen kouluikää. Leikinomaisen karaten avulla nämä tosi nuori suomalaiset tutustuvat lajiin ja sen pelisääntöihin, joita ovat toisten huomioon ottaminen ja ryhmässä toimiminen.

Karate kids harjoitukset koostuvat pääasiassa leikeistä ja peleistä joiden avulla lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa mahdollisuudet. Näihin harjoitteisiin sisällytetään karatelle tunnusomaisia perustekniikoita sekä koordinaatiota kehittäviä liikkeitä.

Hauskojen harjoitusten päämääränä on kasvattaa lapsesta tasapainoinen ja liikkuva.

Juniorit (8-13v.)

Juniorikaratessa yhdistyvät liikkumisen riemu, leikkimielisyys ja tutustuminen monipuoliseen ja teknisesti vaativaan kamppailulajiin.

Juniorikaraten eräs tärkeä päämäärä on lapsen liikunnallisten taitojen, nopeuden, ketteryyden ja motoriikan kehittäminen monipuolisesti harjoittelemalla.
Liikunnallisten taitojen ohella myös lapsen sosiaaliset taidot kehittyvät sillä karatessa toisen huomioon ottaminen ja vastustajan kunnioittaminen ovat olennaisen keskeisessä roolissa. Lisäksi lajille ominainen salikuri opettaa lapsille keskittymiskykyä ja jokapäiväisessä elämässä tarvittavia käyttäytymismalleja.

Aikuiset

Koryu Uchinadi –tyylisuunta tarjoaa harrastajalle ainutlaatuisen näkökulman itsepuolustukseen ja kamppailutaitojen monipuoliseen harjoitteluun. Harjoittelu tähtää itsepuolustustaitojen kehittämiseen, kunnon kohottamiseen ja liikunnallisuuden lisäämiseen, niin että harjoittelu on turvallista ja terveellistä. Tavoitteena on kokonaisvaltainen kamppailija.

> KATSO SANASTO

Ennen harjoituksia

1. Oppilaan on pyrittävä saapumaan salille ennen harjoitusten alkua. Mikäli oppilas myöhästyy, on hänen suoritettava alkukumarrukset yksinään ja odotettava kunnes opettaja antaa luvan osallistua harjoituksiin.
2. Jalat tulee pestä ennen salille astumista. Pukuhuoneesta salin ovelle siirryttäessä -> käytetään sandaaleja. Näin vältämme ylimääräisen lian kulkeutumisen harjoitusalustalle.
3. Salille saavuttaessa on aina kumarrettava. Näin osoitetaan kunnioitusta harjoituskavereita ja harjoituspaikkaa kohtaan.
4. Ennen harjoitusta on lyhyt mielentyhjennys- ja keskittymishetki (mokuso). Suoritetaan polvillaan kaksi kumarrusta, joista ensimmäisellä osoitetaan kunnioitusta lajin luojalle ja harjoituspaikalle (shome ni rei), toisella harjoituskavereille ja opettajalle (otaga ni rei).

Muuta

Vaikka harjoittelu onkin turvallista, vahinkoja voi sattua. Vakuutusturvastasi kamppailulajien osalta voit kysyä omasta vakuutusyhtiöstäsi tai halutessasi ottaa erillisen Suomen Karateliiton ja Pohjolan räätälöimän karatevakuutuksen. Seura ei vakuuta harjoittelijoitaan.

Siirtyminen toiseen ryhmään

Kids-ryhmästä siirtyminen junioreihin: Kids-ryhmässä harjoitellaan noin 2 vuotta, jonka jälkeen lapsi siirtyy harjoittelemaan junioreihin tai täytettyään 9 vuotta. Siirtyminen tapahtuu junioriperuskurssille, joka alkaa aina jokaisen vuoden tammi-/syyskuussa.

Junioriryhmässä siirtyminen ylempien ryhmään: Juniori, jolla on keltainen vyöarvo (11mon.), siirretään ylempien ryhmään harjoittelemaan. Siirrot tapahtuvat aina harjoituskausien alussa, viimeistään uuden peruskurssin alkaessa.
Junioriryhmästä siirtyminen aikuisten ryhmään: 13-14 -vuotias nuori alkaa olemaan valmis siirtymään aikuisten ryhmään. Siirtyminen aloitetaan ensin tutustumalla aikuisten ryhmässä harjoitteluun samalla kun käydään edelleen omissa junioriharjoituksissa. Siirtoa helpottaa, jos samalla voidaan siirtää isompi ryhmä nuoria.
Kaikista siirroista tiedotetaan/keskustellaan vanhempien kanssa ja siirrot tehdään lasten/nuorten vanhempien kanssa yhteistyössä. Kaikissa harjoitteluun liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä juniori-/kidsvastaavaan.